Saskia Noort

Saskia Noort Nieuwe Buren

Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.
Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaart langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…

Ben de eerste met een reactie - Wat vind je van de schrijver c.q. het boek?  Gepost door admin - 18 februari 2012 at 15:39

Categories: Saskia Noort   Tags:

Saskia Noort biografie

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Ze is getrouwd met Marcel Schellekens, kunstenaar, en heeft twee kinderen. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef en schrijft Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, Topsante en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor VT Wonen, Playboy en het glossymagazine LINDA.
Saskia Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust. Daarna volgden de thrillers De eetclub en Nieuwe buren. Voor de eerste twee boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek. De rechten van zowel De eetclub als Terug naar de kust zijn inmiddels verkocht aan uitgeverijen in Duitsland, Rusland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Brazilië, Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ook zullen beide boeken worden verfilmd. Daarnaast zijn de columns van Saskia Noort ook in boekvorm verschenen.

Ben de eerste met een reactie - Wat vind je van de schrijver c.q. het boek?  Gepost door admin - 13 februari 2012 at 21:51

Categories: Saskia Noort   Tags:

Saskia Noort Koorts

Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

Koorts is een verhaal over vrijheid en grenzen, over liefde en hedonisme. Maar vooral over de roes en de koorts die hoort bij het magische eiland dat al eeuwen een toevluchtsoord is voor schilders, schrijvers, muzikanten en andere intellectuelen die even willen vluchten uit hun eigen rigide cultuur.

Ben de eerste met een reactie - Wat vind je van de schrijver c.q. het boek?  Gepost door admin - at 21:16

Categories: Saskia Noort   Tags:

© 2012 NLBoekhandel.nl